Disco

Disco är en dans med mycket puls och energi!
En väldigt fysisk dans med mycket snabba rörelser, kickar och hopp.
Dansen har utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge kroppspulsen är konstant. Dagens Disco är ofta influerad av aktuella trender.

På nybörjarkursen provar vi både solo och duo, från steg 2 kan du sen välja vilka kurser du vill gå och om du är sugen på börja tävla kan man även välja förberedande tävlingsgrupp. 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.

Tävlingsdansa i disco

För att tävla är det obligatoriskt att du går lektion(i din stil) och tävlingscoachning  

Om du är sugen på att börja tävla eller du kanske redan  gör det? 

Information om hur du kan börja tävla, anmälaningar, licens, regler, tävlingar m.m.  hittar du under tävlingsdans.

PROVA PÅ
Första tillfället, anmäl er via mina sidor. 
Vänta med betalning tills ni provat, vill ni inte gå kursen måste ni maila det till oss :) 

Discolektion

Vi lär ut grunderna på ett pedagogiskt sätt för dansstilen, en lektion har alltid uppvärmning, diagonaler och stretching. En discolektion innehåller många olika moment för att bygga upp kroppens kondition styrka och vighet för att kunna avancera till svårare steg och klara av det snabba tempot som disco har. 
Vi tränar på en koreografi som vi har till vår slutföreställning. 
 

Disco duo lektion

På duolektionen lär ni er en koroegrafi där ni dansar tillsammans två och två och har en koreografi som utnyttjar att ni kan dansa med varandra och inte bara bredvid varandra. 

Du kan anmäla dig ensam eller tillsammans med någon. Det kan variera lite under terminen från lektion till lektion vem du paras ihop med. Du behöver alltså inte tävla par för att gå denna kurs, har du en tävlingskompis så tränar man med den.

Förberedande tävlingscoaching

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen väljer du till utöver din vanliga discolektion. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kan träna på under terminen.  Vi kommer under terminen att kalla till ett föräldramöte.

Information inför förberedande tävlingsdisco

Tävlingscoachning

Träningen börjar med uppvärmning och lite fys. Sedan tränar eleverna på sina tävlingskoreografier med hjälp och coachning av sin tränare. Här tränar ni både solo och par. Ni kör sedan tävlingsrundor, vilket är intensiv intervallträning genom att köra dina/era tävlingsprogram flera gånger!

 Engelsk freestyle

Engelsk Freestyle är en relativt ny och växande dansstil i Sverige. Det är en atletisk och energisk dansstil med ett väldigt högt tempo. Vi tränar mycket hopp- och kickteknik då det är en stor del av stilen. I Engelsk Freestyle dansar vi runt golvet i motsols riktning. Stilen grundades i Storbritannien och är även väldigt populär i Norge och Ryssland. 

Jump, kicks & Turns

Både disco och konstnärlig dans bygger på klassisk dansteknik. Ni behöver träna extra på hopp, snurrar, kickar m.m. för att bli bättre dansare. Men också för att förebygga skador och att inte träna med ett felaktigt rörelsemönster. 

Fys

Här tränar ni kondition och styrka på olika sätt, t.ex. intervall löpning, cirkelträning, styrketräning. 
En lektion där ni jobbar med att öka er mentala och fysiska förmåga att uppnå nya mål och pressa gränserna för vad vi tror ni klarar av. Den här klassen är också bra för att träna upp kroppen så ni slipper skador!