Hiphop / Shuffla

I Hiphop vill man se ett groove ( gung) som är kännetecknande för stilen. 
Det finns många olika grenar som funnits med sen -70 talet. Dessa grenar som Old school, Locking, Popping, Breaking mm har lagt grunden för hur hiphopen ser ut idag. New school, Commercial som de nyare stilarna kallas, dansas till nyare hiphop musik som kan varieras i det oändliga.

Shuffle kännetecknas av snabba, stora benrörelser och ett konstant hoppigt "gung". Det är en väldigt roligt, och väldigt fysiskt jobbig, dansstil som just nu har blivigt superpopulär. 

Ingen kan väl ha lyckats undgå den stora Shuffla-trenden som Samir & Viktor har startat som tagit över hela Sverige?
I höst är det dags så anmäl dig till kursen och bli grymmast på denna nya stil och ha massa kul med nya kompisar :) 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/gymnastikskor är att rekommendera.

PROVA PÅ
Första tillfället, anmäl er via mina sidor. 
Vänta med betalning tills ni provat, vill ni inte gå kursen måste ni maila det till oss :) 

Tävlingsdansa i hiphop

Våra steg 1 och 2 kurser dansar man både hiphop och shuffle.

Från steg 2 kan man även välja förberedande tävling. 

Hiphop olika stilar är för alla nivåer och är korta danser i nya stilar för att bli bredare som dansare och få inspiration. 
 

För att tävla är det obligatoriskt att du går lektion(i din stil) och tävlingscoachning  

Om du är sugen på att börja tävla eller du kanske redan  gör det? 
Det finns flera olika sätt att tävla i hiphop. 
Information om hur du kan börja tävla, anmälaningar, licens, regler, tävlingar m.m.   

Dancehall / Feminine vibe

Dancehall är en experimentell och kreativ dansstil som växt fram på nattklubbarna i Jamacia. Den har influenser från många stilar, t ex afrikansk dans, orientaliskt och hip hop. Attityd och energi är viktiga ingredienser på dansgolvet och det viktigaste – känslan.  Det viktgaste i dansen är att känna musiken i kroppen, släppa loss och ha det roligt!

I Feminine vibe jobbar vi med dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram kvinnliga kroppsuttryck och rörelser till popmusik som tex Beyoncé och Lady Gaga. Vi jobbar mycket med att få in rätt attityd och dynamik, vilket är väldigt viktigt i den här stilen som också kan beskrivas som sassy/girly. Grunden kommer från hiphopen men även jazzteknik kan användas

Förberedande tävlingscoaching

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen väljer du till utöver din vanliga hiphoplektion. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kan träna på under terminen.  Vi kommer under terminen att kalla till ett föräldramöte.

Information inför förberedande tävlingshiphop

tävlingscoachning

Träningen börjar med uppvärmning och lite fys. Sedan tränar eleverna på sina tävlingskoreografier med hjälp och coachning av sin tränare. Här tränar ni både solo och par. Ni kör sedan tävlingsrundor, vilket är intensiv intervallträning genom att köra dina/era tävlingsprogram flera gånger!

Fys

Här tränar ni kondition och styrka på olika sätt, t.ex. intervall löpning, cirkelträning, styrketräning. 
En lektion där ni jobbar med att öka er mentala och fysiska förmåga att uppnå nya mål och pressa gränserna för vad vi tror ni klarar av. Den här klassen är också bra för att träna upp kroppen så ni slipper skador!

hiphop duo letktion

På duolektionen lär ni er en koroegrafi där ni dansar tillsammans två och två och har en koreografi som utnyttjar att ni kan dansa med varandra och inte bara bredvid varandra. 

Du kan anmäla dig ensam eller tillsammans med någon. Det kan variera lite under terminen från lektion till lektion vem du paras ihop med. Du behöver alltså inte tävla par för att gå denna kurs, har du en tävlingskompis så tränar man med den.